art

 

Την Κυριακή 2/2/2020 σας προσκαλούμε στα ιστορικά Καλάβρυτα για Χιονοδρομία στο Χ.Κ. Καλαβρύτων – Πεζοπορία στο Φαράγγι του Βουραϊκού που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής, στην αγκαλιά του Χελμού. Αγαπημένος προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, φημίζεται για το υγιεινό κλίμα του. Στα Καλάβρυτα, θα αφεθούμε στο ρομαντισμό και θα περπατήσουμε στο τοπική αγορά με πολλά είδη τοπικών προϊόντων, θα περιπλανηθούμε στα γραφικά δρομάκια της. Στο πιο ζωντανό χωριό της Αχαΐας, τα Καλάβρυτα προσφέρουν στον επισκέπτη πολλές εμπειρίες, ιστορική ανάδρομη , παραδοσιακά πιάτα από την τοπική κουζίνα. Θα επισκεφτούμε τη μοναδική για την ιστορίας της, Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, το Μουσείο Δημοτικού Σχολειού Ολοκαυτώματος της πλατειάς, Τόπος Εκτέλεσης Καλαβρύτων, όπου κατατάσσονται μέσα στα 5 πιο σημαντικά αξιοθέατα των Καλαβρύτων.

 

Καλάβρυτα: Τα Καλάβρυτα ιστορικά εμφανίζονται το 776 π.χ. με το όνομα Κυναίθη. Το όνομα φανερώνει την έφεση των κατοίκων για το κυνήγι. Η Κυναίθη τοποθετείται Ν.Α. των σημερινών Καλαβρύτων εις το χώρο μεταξύ του εξωκλησιού του Αγίου Κωνσταντίνου και του Κάστρου. Το σημερινό τους όνομα που εμφανίστηκε με την φραγκοκρατία οφείλεται στις καλές και δροσερές πήγες που έτρεχαν μέσα και έξω από την πόλη. Είναι κτισμένα σε υψόμετρο 756 μέτρων από τη θάλασσα στη σκιά του Χελμού σε προνομιακή θέση γεμάτη από έλατα. Στην Επαρχία Καλαβρύτων μπορείτε να επισκεφτείτε πολύ σημαντικά θρησκευτικά, ιστορικά, αρχαιολογικά, φυσιολατρικά και τουριστικά αξιοθέατα.Tα Καλάβρυτα, αποτελούν τη βάση τόσο για το χιονοδρομικό κέντρο, όσο και για πολλές φυσιολατρικές εξορμήσεις στη γύρω περιοχή.Η διαδρομή μέχρι εκεί είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς περνά μέσα από το ελατόδασος, το οποίο είναι ακόμα πιο όμορφο, όταν είναι χιονισμένο. Οι οικογένειες με τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν μία θαυμάσια βόλτα στο κεντρο ή να κάνουν μαθήματα σκι στο χιονοδρομικό.

 

Μονή Μεγάλου Σπηλαίου :

Η Μονή βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα βορειανατολικά των Καλαβρύτων στο δρόμο που ενώνει την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών με τα Καλάβρυτα, και είναι κτισμένη στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου (απ' όπου και το όνομα της) της οροσειράς του Χελμού, επάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού, σε υψόμετρο 899 μέτρων. Απόλυτα εναρμονισμένο με το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής το οκταώροφο συγκρότημα της Μονής καθηλώνει και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Το καθολικό της Μονής σκαμμένο στο βράχο, είναι ναός σταυροειδής, εγγεγραμμένος με δύο νάρθηκες. Ο κυρίως ναός έχει τοιχογραφίες του 1653, αξιόλογα μαρμαροθετήματα στο δάπεδο, ξυλόγλυπτο τέμπλο κ.λ.π. ενώ στο νάρθηκα οι τοιχογραφίες ανάγονται στις αρχές του 19ου αιώνα.

Τι είναι ο «Φορέα Διαχείρισης Χελμού - Βουραϊκού» ? 

Η περιοχή ευθύνης του «Φορέα Διαχείρισης Χελμού - Βουραϊκού» περιλαμβάνει 12 Προστατευόμενες Περιοχές του Δικτύου «Natura 2000» και εκτείνεται στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Κορινθίας περιλαμβάνοντας το Χελμό, την Κυλλήνη, τον Ερυμάνθο, το Παναχαϊκό, τον Μπαρμπά και τον Κλωκό, που αποτελούν τους σημαντικότερους ορεινούς όγκους της Β. Πελοποννήσου. Φαράγγια, Σπήλαια, Χαράδρες, Πηγές, Λίμνες, Ποταμοί και Χείμαρροι είναι χαρακτηριστικά του φυσικού τοπίου της περιοχής και έχουν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση πολλών διαφορετικών ενδιαιτημάτων, φιλοξενώντας έναν ανεκτίμητο χλωριδικό και πανιδικό πλούτο, καθώς περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό τοπικών ενδημικών, ελληνικών ενδημικών, σπάνιων και απειλούμενων φυτών και ζώων. Η περιοχή, αποτελεί ένα εκ των 5 Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO που βρίσκονται στη χώρα μας και περιέχει ένα μωσαϊκό γεωλογικών χαρακτηριστικών παγκόσμιας σημασίας. To «Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού» φιλοξενεί μοναδικά τοπία, τα οποία συνδυάζει με σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και άρτιες επιστημονικές, εκπαιδευτικές και τουριστικές υποδομές λειτουργώντας ως μοχλός για τη Βιώσιμη Τοπική Ανάπτυξη. Η απεικόνιση των Προστατευόμενων Περιοχών του δικτύου «Natura 2000», εντός της περιοχής ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Χελμού- Βουραϊκού, πραγματοποιείται στο χάρτη που ακολουθεί.


Το πρόγραμμα μας:
1)Η συνάντηση μας θα γίνει το πρωί 07:00 τη Κυριακή 2/2/2020 με σημείο εκκίνησης το Πολυχώρο D-ΕuZin επί της οδού Δερβενακίων 121 Αγία Παρασκευή - Αττική 
(80 μέτρα από το Μετρό Δούκισσας Πλακεντίας από την έξοδο της οδού Γαρυττού) .
Σε αυτό το σημείο : https://goo.gl/maps/j6FGHDAVtPu 
Ξεκινάμε από το σημείο συνάντησης και επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν για τα Καλάβρυτα

Το πρόγραμμα μας…:
- Επίσκεψη στη Μονή Μέγα Σπηλαίου
- Eπίσκεψη στο «Φορέα Διαχείρισης Χελμού - Βουραϊκού» 

- Τόπος θυσίας Καλαβρύτων

- Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

- Με την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων, θα καταλήξουμε σε τοπική ταβέρνα στο κέντρο Καλαβρύτων

- Ώρα επιστροφής στην Αθηνά περίπου ώρα 21:00 + / - 


1ο Group Χιονοδρομίας για το Χ.Κ. Καλαβρύτων
Ενοικίαση εξοπλισμού για Σκι με προορισμό το χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο απέχει 14 χιλιόμετρα από το χωριό και διαθέτει τον υψηλότερο αναβατήρα και τη μεγαλύτερη χιονοδρομική πίστα στην Ελλάδα, τη Στύγα, κάνοντάς το περιζήτητο από τους δεινούς του είδους. Ακόμα, όμως, κι αν δεν είστε του Ski, αξίζει να το επισκεφθείτε και να πιείτε ένα ζεστό καφέ ή να απολαύσετε ένα Snack αγναντεύοντας τις χιονισμένες βουνοκορφές του Χελμού. Στη συνεχεία θα έχει επίσκεψη σε τοπικό ταβερνάκι και μετά μια γρήγορη περιήγηση μέσα στο κέντρο των Καλαβρύτων.


Οι Δασκάλοι Χιονοδρομίας:

Οι δάσκαλοι χιονοδρομίας είναι απόφοιτη από ΤΕΦΑΑ με ανάλογη ειδικότητα και με εμπειρία σε διδασκαλία σε Group για και μικρούς και μεγάλους.


- Τα μαθήματα χιονοδρομία(Ski) θα είναι 2ωρα διεξαχθούν και για το τμήμα των αρχαρίων – προχωρημένων, σε κανονικούς ρυθμούς, για να προσαρμοστεί ομαλά ο εκπαιδευόμενος σύμφωνα με τις δυνατότητες του και του Group, όπως το κρίνει ο Δάσκαλος.

- Oποιος επιθυμεί ατομικό μάθημα ανά ώρα επικοινωνεί με τον Οργανωτή

- Οποίος επιθυμεί μάθημα για Snowboard ή ατομικό μάθημα επικοινωνεί με τον Οργανωτή


Απαραίτητος Εξοπλισμός Χιονοδρομία:
Κράνος - Αδιάβροχο μπουφάν – παντελόνι – γάντια - σκουφάκι - γυαλιά ηλίου- αντηλιακό

Σακίδιο πλάτης - μπουκάλι νερό 1 ½ λίτρου και κολατσιό με σοκολάτα
Αλλαξιά 2ο μπλουζάκι – κάλτσες

Σημείωση: Η δυνατότητα χιονοδρομίας εξαρτάται αποκλειστικά από τις καιρικές συνθήκες. Σε περίπτωση που δεν ενδείκνυται η δυνατότητα χιονοδρομία, το πρόγραμμα θα συνέχιση κανονικά, και θα μεταφερθεί περισσότερος χρόνος από το χιονοδρομικό, στο κέντρο των Καλαβρύτων, για διαμοιρασμό του προγράμματος.
Η ομάδα μας δεν δύναται να γνωρίζει τις ακριβείς καιρικές συνθήκες, όμως θα έχουμε συνεχή ενημέρωση πριν την εκδρομή, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας


2ο Group Πεζοπορίας :
Διαδρομή: Μονή Μέγα Σπήλαιο – Ζαχλωρού - Καλάβρυτα στο Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4
Μια μοναδική διαδρομή περίπου 3-4 ωρών που ξεκινά από το Μέγα Σπήλαιο και διασχίζει το Φαράγγι του Βουραικού περπατώντας στο Ε4 . Ο οδοντωτός ξεκινάει από το Διακοφτο περνά από το χωριό Ζαχλωρού, διασχίζει ολο το φαράγγι του Βουραϊκού και καταλήγει στο κεντρο των Καλάβρυτων . Στη ονειρεμένη διαδρομή θα σας εντυπωσιάσει από την ομορφιά της


Πληροφορίες Πεζοπορίας:
Β.Δ : A (Amateur) Κατάλληλο και για αρχάριους πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση.
Η απόσταση της πεζοπορίας μας: Είναι από 11Km Y.Δ. : +181m
Ώρες Διάρκειας: 3-4+ / -


Απαραίτητος Εξοπλισμός:
* Ορειβατικό-Πεζοπορικό Μποτάκι + Μπατόν *
- Σακίδιο πλάτης για νερό (μπουκάλι 1 ½ λίτρου τουλάχιστον) με ελαφρύ σνακ (ενεργιακές μπάρες,φρούτο, ξηρούς καρπούς)
- Ντυνόμαστε σε 3 επίπεδα το χειμώνα
* Ισοθερμικό μακρυμάνικο μπλουζάκι (Απομακρύνει τον ιδρώτα,για στεγνή-άνετη αίσθηση)
* Fleece (Υλικό για μόνωση και ζεστασιά)
* Jacket (Αδιάβροχο διαπνέον – Αντιανεμικό για προστασία από το καιρό)
- Σκουφάκι – Γάντια - Γυαλιά Ηλίου - Αντηλιακό
- Αδιάβροχο Poncho (καλύπτει και το σακίδιο)
- Ατομικό φαρμακείο
- Καθαρό, 2ο ζευγάρι υποδημάτων για το πούλμαν

* Η ομάδα μας D-EuZin Αctivities για να εξυπηρετήσoυμε τους φίλους μας πεζοπόρους που έρχονται στις βόλτες μας, Πήραμε για εσάς, υψηλής ποιότητας Μπατόν για πεζοπορία που θα σας κρατήσουν χρόνια με μια μικρή συντήρηση, το μοντέλο Αlpintec FA7N1 σε χρώμα μπλε ή πορτοκάλι σε τιμή μόνο: 39.90€
- Πήραμε για εσάς το μεγαλύτερο παγούρι απ΄τα ορειβατικά παγούρια της AlpinTec 1000ml
Ιδανικό για ταξίδια μεγάλης διάρκειας, πεζοπορία, κάμπινγκ και πικνίκ, είναι μεγάλο αρκετά ώστε να εξασφαλίζει την ενυδάτωση σας, σε όλο το ταξίδι σας. Χάρη στη συμπαγή σχεδίασή του χωράει σ’όλα τα σακίδια. Τα παγούρια της AlpinTec κατασκευάζονται από ανθεκτικά, μη τοξικά άρα οικολογικά και ασφαλή υλικά. Διατίθενται σε πολλά χρώματα είναι στη τιμή μόνο: 14.90€ Για κρατήσεις καλείτε στο τηλ. 6973-464838

Προτεινόμενα Σνακ για τη πεζοπορία: (για τις στάσεις )
Άφθονο νερό σε όλη την διάρκεια της βόλτας.
Σταφίδες - Ξηροί καρποί mix
Ξερά ή Φρέσκα Φρούτα κυρίως Μπανάνα.
Ενεργειακές μπάρες δημητριακών & σκευάσματα με μελί
Toστάκι απλό τυρί-γαλοπούλα με λαχανικά – Άψητο


- Επισκέψεις:

1.Επισκεψη για ενημέρωση από το «Φορέα Διαχείρισης Χελμού - Βουραϊκού»
2.Το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχει κηρυχθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο εφόσον συνδέεται άρρηκτα με τη φρικτή τραγωδία της 13ης Δεκεμβρίου 1943.
3. Ο Τόπος Θυσίας των Καλαβρυτινών είναι ένα από τα ξεχωριστά μνημεία της πόλης.

3ο Group οι ΄΄Τουρίστες΄΄

- Όσα άτομα δεν επιθυμούν να κάνουν Ski μπορούν να επιλέξουν το Έλκηθρο - Snowmobile για παιχνίδι στα χιόνια και για βόλτα ή καφέ στο Σαλέ με θέα μοναδική τις χιονισμένες πλαγιές του Χελμού. 

-Οι υπόλοιποι που δεν θα κάνουν πεζοπορία μπορούν να μείνουν στο γραφικό κέντρο των Καλαβρύτων για βόλτα ή καφέ ή για βόλτα με το Τρενάκι του Οδοντωτού.


ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 20 € πούλμαν (περιλαμβάνει τη Πεζοπορία)
Μάθημα Ski 2 ώρες, Εξοπλισμός Ski ,Ski Pass : +40 €
Ενοικίαση Snowmobile : +30 € /15 λεπτά, τα δυο άτομα.
Ενοικίαση έλκηθρου : +15 €


Δηλώσεις συμμετοχής :
1) Γίνονται στη σχολή μας από Δευτέρα – Παρασκευή ώρες 9.00-13.00, 17.30-21.30
Τηλ: 2114051450, 6973464838
2) Με την καταβολή των χρημάτων μέσω τραπέζης που θα γίνουν έως και 31/1/2020

Οι κρατήσεις των θέσεων ολοκληρώνονται με την τραπεζική κατάθεση των χρημάτων, που θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 31/1/2020 
Με κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα στο λογαριασμό: 666/002404-03
IBAN: GR 32 0110 6660 0000 6660 0240 403
Όνομα δικαιούχου: MAYPOMOYΣTAKAKH MAPIA 


Στην αιτιολογία γράφετε: 2/2/2020 + Ονοματεπώνυμο σας + Αριθμό κινητού τηλεφώνου
-> Μετά την κατάθεση θα μας στέλνετε ένα μήνυμα στο E-mail μας, με την απόδειξη της κατάθεσης και τα όνομα σας, για να σας επιβεβαιώσουμε την κράτηση σας.
* Χωρίς να πάρετε επιβεβαίωση και να περαστείτε στην λίστα μας 
– δεν είχατε ολοκλήρωση την συμμέτοχη σας.
* Σε περίπτωση κατάθεσης μέσω άλλης τράπεζας, το συνολικό ποσό προσαυξάνεται + 3€ (προμήθεια εμβάσματος-μεταφοράς).
- 5 μέρες πριν την εκδήλωση, δεν επιστρέφονται τα χρήματα, μονό σε περίπτωση αναβολής της εκδρομής από τους διοργανωτές.

Πληροφορίες /Κρατήσεις: 211-4051450, 6973-464838 

D-EuZin (Page Facebook) Messenger
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στην τιμή περιλαμβάνεται: 
- Ενημερωτικό φυλλάδιο για την περιήγηση μας
- Ο οδηγός-συνοδοί της πεζοπορίας 
- Συνοδοί με γνώσεις Α’ βοήθειες, ομαδικό φαρμακείο
- Φωτογραφικό υλικό για όλη την ομάδα μας

                                               * -10 ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – *

   (Με την Συμμετοχή σας στην εκδήλωση, αποδέχεστε και τους κανόνες συμμετοχής)

Σκοπός μας των αποδράσεως μας είναι η αναψυχή, περνάμε όμορφες στιγμές με τη παρέα μας ή κάνουμε υγιείς φιλίες με νέα άτομα με κοινή αγάπη, με δραστηριότητες στην Ελληνική Φύση & τον Πολιτισμό. Για να κάνουμε πιο όμορφη-ασφαλή την εμπειρία μας, ακολουθούμε πιστά τους κανόνες συμμετοχής:


1) Περί Ατομικής Ευθύνης

Κάθε συμμετέχων στις Δραστηριότητες-Πεζοπορίες του D-EuZin Αctivities αποδέχεται ανεπιφύλακτα ότι φέρει όλη την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος που οφείλεται σε υπαιτιότητα του.

Όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003

Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης

2)Η Συμμετοχή Ανηλίκου (κάτω 18 ετών ) ο συνοδός του φέρει όλη την ευθύνη.

3) Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν Άριστη σωματική & ψυχική ΥΓΕΙΑ

4) Αν έχετε κάποιο τραυματισμό, χρόνια ασθένεια ή κάποια αλλεργία, υποχρεούστε το αναφέρετε στον επικεφαλή της εκδήλωσης.

5) Ακολουθούμε προσεκτικά τις οδηγίες του Οδηγού γιατί γνωρίζει το βουνό ,τις διαδρομές και τις ιδιοτροπίες του γι’αυτό και οι συμμετέχοντες οφείλουν να τον υπακούν, να τον σέβονται και να τον υποστηρίζουν, για την ομαλή ολοκλήρωση της εκδήλωση μας. Δεν ανεχόμαστε στη βόλτα μας κακή διάθεση ή περίεργες συμπεριφορές για τους διοργανωτές και για τρίτους.

6) Οι αναγραφόμενες ώρες πορείας υπολογίζονται με αργό ρυθμό βαδίσματος και κατά προσέγγιση. Εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες ,τη φυσική κατάσταση της ομάδας την ομοιογένεια της ομάδος, την ποιότητα του τερέν.

7)Διαθέτουμε τον ατομικό βασικό εξοπλισμό για την ασφαλή συμμέτοχη στην εκδήλωση

8) O διοργανωτής της εκδρομής έχει το δικαίωμα να αλλάξει το πρόγραμμα, έως και να ακυρώσει την εκδήλωση, για λόγους ασφάλειας από καιρικές συνθήκες ή μη επαρκεί αριθμό συμμετοχών για την εκδρομή.

9)Όσοι συμμετέχουν στις εκδρομές και βγάζουμε φωτογραφίες (τοπία - άτομα) αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)

10)Φροντίζουμε το Δάσος που μας φιλοξενεί, περπατάμε πάντα στο κομμάτι του μονοπατιού, & όλα τα απορρίμματα μας, τα περνούμε στο σακίδιο μας (κάθε είδους σκουπίδια).

Συνοψίζοντας:
- Μπορείτε να έρθετε μαζί με φίλους και γνωστούς, με τους συγγενείς σας και με οποίον άλλον θέλετε ή ακόμη και μόνοι σας, με την παρέα μας…
Απλά - προτείνοντας την ομάδα του D-EuZin μας και την πεζοπορική μας βόλτα!!!

Φιλικά
C-U there...
Η ομάδα του D-EuZin Αctivities

 

 

 

 

 

 

AΣΚΗΣΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

ΜΑΘΕΤΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ

ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ

D-EuZin Actions

 : 211 4051450

 : 6973 337578

 : ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ 121 T.K.: 15343

    : ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΑΤΤΙΚΗ

map d euzin

Επικοινωνία