Μανιταρια

Tην Κυριακή 1/12/2019 σας προσκαλούμε να μας ακολουθήσετε σε μια εκδρομή στη Δίρφη Εύβοιας, για μια μανιταρό-ξενάγηση με πεζοπορία για να ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμο των μανιταριών, από τον τόπο-μέρος της καλλιέργειας τους έως να φτάσουν στα πιάτα μας.

Η πιο ολοκληρωμένη ξενάγηση-σεμινάριο από τους ειδικούς του χώρου, για τους λάτρεις της γνώσης-γεύσης των μανιταριών, ιδανική βόλτα για όλη την παρέα και την οικογένεια, υπό την σκιά του πανέμορφου όρους της Δίρφυς. Μια ουσιαστική ξενάγηση για τα είδη των καλλιεργήσιμων μανιταριών, των άγριων μανιταριών στη φύση (των βρώσιμων – των τοξικών) έως το πώς πρέπει να αγοράζουμε-μαγειρεύουμε για να βγάλουν όλα τα αρώματα, νοστιμιά τους στο φαγητό μας. Θα έχετε στο τέλος της δυνατότητα να αγοράσετε ότι προϊόντα με τα μανιτάρια θέλετε από το μαγαζί της εταιρίας + τοπικό τσίπουρο, καθώς και σάκο για δίκη σας παράγωγης μανιταριών στο σπίτι σας.


Επίσκεψη στην εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς: http://www.manitariadirfis.gr/

Με την έναρξη του φθινοπώρου, ξεκινάει με προορισμό την Στενή, σένα ορεινό χωριό του νομού Ευβοίας, και ένα από τους πλέον προσιτούς προορισμούς. Η είσοδο μας, στο χώρο που αναβλύζει μυρωδιές που διαχέονταν εδώ και εκεί, καλώντας μας ένα μυστήριο ανακάλυψης γεύσεων, νοστιμιάς και γαστρονομίας. Οι εξειδικευμένοι ακαδημαϊκοί επιστήμονες της εταιρίας, θα μας ξεναγήσουν στο Μανιταροπωλείο, στα προϊόντα και στις ποικιλίες μανιταριών. Δεν χόρταινα να τους ακούω να με ενημερώνουν με τόση χαρά και υπομονή γύρω από το σπάνιο αυτό αγαθό που ονομάζουμε μανιτάρι. Σε μια εταιρία με τη μεγαλύτερη δυναμική στην Ελλάδα, που συντάσσεται και επίσημα πλέον σε ευρωπαϊκούς και παγκοσμίου επιστημονικούς χώρους μελέτης μανιταριών. Σύμπραξη πολλών ανθρώπων μαζί με θυσίες, σεβασμό και αγάπη για το μανιτάρι. Στην Δίρφυς, όπου τα μανιτάρια δεν είναι ένα απλό τρόφιμο. Είναι ολόκληρη επιστήμη! H εταιρεία «ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ» ανήκει στους δύο γεωπόνους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μανιταριών από το 1995. Η εταιρεία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το Μάρτη του 2004 με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής υποστρωμάτων και την δημιουργία του πρώτου δορυφορικού συστήματος καλλιέργειας  μανιταριών στην Ελλάδα με σκοπό την διάδοση της καλλιέργειας του πλευρώτους , ενώ το 2006 εισήλθε στην παραγωγή μανιταριών πλευρώτους και λεντινούλα.

 

Σεμινάριο – εξερεύνηση στο φυσικό τοπίο:

Σεμινάριο – μανιταροεξόρμηση για την αναγνώριση μανιταριών στα μονοπάτια της ΔΙΡΦΗΣ. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η μετάδοση της γνώσης για την ασφαλή αναγνώριση κάποιων άγριων μανιταριών, εξοικείωση με την συλλογή τους στην ύπαιθρο και με κάποια συχνά εμφανιζόμενα είδη. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις στις παρακάτω θεματικές ενότητες: - Εισαγωγή στη μυκητολογία (φυσιολογία, οικολογία, βιοποικιλότητα και χρήσεις των μυκήτων) -Στοιχεία καλλιέργειας μανιταριών - Αρχές συλλογής μανιταριών - Διατροφική αξία μανιταριών - Φαρμακευτικές ιδιότητες των μανιταριών Εισηγητές: Έμπειροι γεωπόνοι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έμπειροι συλλέκτες που γνωρίζουν τα μονοπάτια του μανιταριού της Δίρφυς.

 

Το βουνό της Δίρφυς:

Αγαπημένος προορισμός όλων των εποχών είναι η Δίρφυς, το βουνό που δεσπόζει στην καρδιά της Εύβοιας και είναι το ψηλότερο στο νησί. Στην κορυφή της (το μεγαλύτερο υψόμετρο καταγράφεται στο Δέλφι και είναι 1.743 μέτρα) λέγεται όπως κατά την αρχαιότητα υπήρχε ιερό της Δίρφυας Ήρας. Φυσική ομορφιά, πλούσια χλωρίδα και γραφικοί οικισμοί είναι αυτά που προσελκύουν τους επισκέπτες, που θα απολαύσουν τα μονοπάτια του βουνού και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει- και πιθανότατα στη συνέχεια θα υποκύψουν στις γευστικές προτάσεις για τις οποίες φημίζονται τα χωριά της περιοχής. τα χαμηλά υψόμετρα αφθονούν καστανιές -το καστανόδασος έχει χαρακτηριστεί «αισθητικό»- δρυς, πεύκα, διάφορα φυλλοβόλα δέντρα και πλατάνια, που κυριαρχούν και σε ένα από τα γνωστότερα χωριά της περιοχής, τη Στενή. Σε μεγαλύτερο υψόμετρο ο επισκέπτης θα απολαύσει υπέροχα ελατοδάση. Στα δυτικά απαντάται το φαράγγι της Αγάλης που εκτείνεται σε μήκος έξι χιλιομέτρων. Ορατή από όλη την Εύβοια- και από τη Στερεά Ελλάδα- η Δίρφυς στα δυτικά καταλήγει ομαλά μέχρι τον βόρειο Ευβοϊκό. Στα ανατολικά όμως, μαζί με το Ξεροβούνι, είναι απόκρημνη σαν να βουτά στο Αιγαίο. Εκτός από τη γοητεία της άγριας γεωμορφολογίας, πολλοί απολαμβάνουν το καλοκαίρι τις δημοφιλείς παραλίες της περιοχής, όπως τη Χιλιαδού. Το χειμώνα το χιονισμένο τοπίο είναι ελκυστικό- και ενίοτε δύσκολο και δυσπρόσιτο, ειδικά σε κάποια τμήματά του. Το καλοκαίρι το βουνό είναι δροσερό και οι παραλίες στα δυτικά του φιλόξενες. Την άνοιξη και το φθινόπωρο μπορεί κανείς να περάσει από την καταπράσινη «Βρύση γιατρού», έξω από τη Στενή, κι από εκεί να αρχίσει τις ανηφορικές «κορδέλες» ανάμεσα σε καστανιές και έλατα. Εκτός από την ίδια τη διαδρομή θα τον ανταμείψει και η απαραίτητη στάση στο διάσελο, από όπου, αν ο καιρός είναι «καθαρός», η θέα φτάνει μέχρι τη γαλάζια κυριαρχία του Αιγαίου.


H εκδρομή μας ξεκινάει:
Η συνάντηση μας θα γίνει το πρωί 07:00 τη Κυριακή 1/11/2019 με σημείο εκκινήσεις έξω από το D-ΕuZin επί της οδού Δερβενακίων 121 Αγία Παρασκευή - Αττική
(80 μέτρα από το Μετρό Δούκισσας Πλακεντίας από την έξοδο της οδού Γαρυττού) .
Σε αυτό το σημείο : https://goo.gl/maps/j6FGHDAVtPu


To πρόγραμμα μας:
7.00 Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και θα κάνουμε μια στάση στο δρόμο για καφέ και νερό και προμήθειες.
10:00- 11:00. Άφιξη στη φάρμα των μανιταριών Δίρφυς. Ξενάγηση στους θαλάμους καλλιέργειας και παρουσίαση θεμάτων ιστορίας μανιταριών, μυκητολογίας και βασικών κανόνων συλλογής και εξερεύνησης στο δάσος.

11:00. Στάση για ένα γρήγορο σνακ σπιτικής μανιταρόσουπας. Αναχώρηση για διάφορους βιοτόπους της Δίρφυς ή πευκοδάσων.

12:00-14:30 Εξερεύνηση των δασών για εύρεση διαφόρων ειδών μανιταριών με την καθοδήγηση έμπειρων μυκητολόγων και συλλεκτών.

15:30 Γεύμα μανιταροεδεσμάτων στον ελαιώνα των μανιταριών ΔΙΡΦΥΣ.

16.30 Επίσκεψη στο Χαλκίδα για χαλαρή βόλτα για καφέ – γλυκό.

18.00 Αναχώρηση για την Αθηνά

20.00 Επιστροφή περίπου στην Αθήνα


Πληροφορίες Πεζοπορίας:
Β.Δ : A (Amateur) Κατάλληλο και για αρχάριους πεζοπόρους με πολύ καλή φυσική κατάσταση.
Η απόσταση της πεζοπορίας μας είναι στα 5 Km περίπου Y.Δ. : 89m
Ώρες Διάρκειας– κυκλική βόλτα: 1,5+ / -
Διοργανωτής Εκδρομής: Zηλάκος Βαγγέλης
Υπεύθυνης Οργάνωσης: Μαυρομουστακάκη Μαρία


Απαραίτητος Εξοπλισμός:
* Ορειβατικό-Πεζοπορικό Μποτάκι + Μπατόν *
- Σακίδιο πλάτης για νερό (μπουκάλι 1 ½ λίτρου τουλάχιστον) με ελαφρύ σνακ.

- Μακρύ παντελόνι
- Αντιανεμικό Μπουφάνακι
- Αθλητικό κοντομάνικο (διαπνέον)
- Ισοθερμική μπλούζα - μακρυμάνικη
- Αδιάβροχο Poncho (καλύπτει και το σακίδιο)
- Καπέλο – Γυαλιά Ηλίου – Αντηλιακό
- 2ο ζευγάρι υποδημάτων για αλλαγή στο πούλμαν

* Η ομάδα μας D-EuZin Αctivities για να εξυπηρετήσoυμε τους φίλους μας πεζοπόρους που έρχονται στις βόλτες μας . Πήραμε για εσάς, υψηλής ποιότητας Μπατόν για πεζοπορία που θα σας κρατήσουν χρονιά με λίγο συντήρηση, το μοντέλο Αlpintec FA7N1 σε χρώμα άσπρα ή πορτοκάλι σε τιμή: 39.90€
Για κρατήσεις των Μπατόν καλείτε στο τηλ: 6973-464838


Προτεινόμενα Σνακ για τη πεζοπορία μας: (για τις στάσεις μας )
Άφθονο νερό σε όλη την διάρκεια της βόλτας.
Σταφίδες - Ξηροί καρποί mix
Ξερά ή Φρέσκα Φρούτα κυρίως Μπανάνα.
Ενεργειακές μπάρες δημητριακών & σκευάσματα με μελί
Toστάκι απλό τυρί-γαλοπούλα με λαχανικά – Άψητο


Δηλώσεις συμμετοχής :
- Γίνονται στη σχολή μας D-EuZin από Δευτέρα – Παρασκευή ώρες 9.00-13.00, 17.30-21.30
Τηλ: 2114051450, 6973464838
- Με την καταβολή των χρημάτων μέσο τραπέζης που θα γίνουν έως και 29/11/2019
ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (Λεωφορείο - Ξενάγηση - Φαγητό): 40€

Με την κατάθεση στη Τράπεζας
Eurobank: 0026-0025-41-0101749201
(IBAN: GR1802600250000410101749201)
Δικαιούχου: Zηλάκος Ευάγγελος-Ελευθέριος
Στην αιτιολογία γράφετε: 1/12/2019 + το Ονοματεπώνυμο σας

-> Μετά την κατάθεση θα μας στέλνετε ένα μήνυμα στο E-mail μας, με την απόδειξη της κατάθεσης και τα όνομα σας + κινητό τηλέφωνο , για να σας επιβεβαιώσουμε την κράτηση σας.
- Χωρίς να πάρετε επιβεβαίωση και να περαστείτε στην λίστα μας – δεν είχατε ολοκλήρωση την συμμέτοχη σας.
* Σε περίπτωση κατάθεσης μέσω άλλης τράπεζας, το συνολικό ποσό προσαυξάνεται + 3,5€ (προμήθεια εμβάσματος-μεταφοράς).
* 5 μέρες πριν την εκδήλωση, για ακυρώσεις δεν επιστρέφονται τα χρήματα, μονό σε περίπτωση αναβολής της εκδρομής από τους διοργανωτές.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ : Eώς τις 29/11/2019
Πληροφορίες /Κρατήσεις:211-4051450, 6973-464838
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Στην τιμή περιλαμβάνεται:
- Μετακινήσεις Με Πολυτελή Κλιματιζόμενο Πούλμαν

- Επικεφαλής - Συνοδοί - Γενικά έξοδα οργάνωση της εκδήλωσης

- Ενημερωτικό φυλλάδιο για το πρόγραμμα της εκδρομή μας
- Ομαδικό Φαρμακείο, συνοδοί με πιστοποίηση γνώσεων πρώτων βοηθειών
- Φωτογραφικό υλικό για όλους στη σελίδα μας.


+ Στην τιμή επίσης περιλαμβάνεται η όλη τη ξενάγηση & το μανιταρό-menu μας:

Περιλαμβάνετε: Ξενάγηση στις εγκατάστασης από εξειδικευμένο γεωπόνο της εταιρίας

Περπάτημα στο βουνό 1,5 ώρες για αναγνώριση άγριων μανιταριών κ των απαγορευμένων

*Για brunch: Μεσογειακή μανιταρόσουπα με τοπικά λαχανικά

*4 πιάτα για μεσημεριανό:

- Σπετσοφάι με βιολογική Λεντινούλα παραγωγής μας

- Βιολογική ρεβυθάδα με ρεβύθι Μαντουδίου και μανιτάρια

- Μανιταρόγυρος Δίρφυς

- Live cooking show Μαριναρομακαρονάδα

Ποτήρι τσίπουρο, μικρό νερό Δίρφυς, ποτήρι μεγάλο μπύρα extra +2€

 

                                   * -10 ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – *
(Με την Συμμετοχή σας στην εκδήλωση, αποδέχεστε και τους κανόνες συμμετοχής)

Σκοπός των αποδράσεων μας, είναι η αναψυχή, να περνάμε όμορφες στιγμές με τη παρέα μας και να κάνουμε υγιείς φιλίες με νέα άτομα, με κοινό ενδιαφέρον την αγάπη της Ελληνικής Φύσης & του Πολιτισμού. Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες μας, δηλώνουν ταυτόχρονα την ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής τους:1) Περί Ατομικής Ευθύνης
Κάθε συμμετέχων στις Δραστηριότητες-Πεζοπορίες του D-EuZin αποδέχεται ανεπιφύλακτα ότι φέρει όλη την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος που οφείλεται σε υπαιτιότητα του.
Όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου, 8η Σεπτεμβρίου 2003
Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης
2)Η Συμμετοχή Ανηλίκου (κάτω 18 ετών ) ο συνοδός του φέρει όλη την ευθύνη.
3) Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν Άριστη σωματική & ψυχική ΥΓΕΙΑ             Συμμετέχετε αποκλειστικά και μόνο με δική σας ευθύνη, έχετε την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, δεν έχετε κανένα πρόβλημα υγείας και είστε σίγουροι ότι είναι μέσα στις δυνατότητες σας. Γνωρίζετε ότι οι δραστηριότητες στη φύση, σε ορεινό περιβάλλον συνεπάγονται σε έκθεση κινδύνου, ενώ τόσο η νοσηλευτική όσο και η ιατρική φροντίδα σε αυτούς τους χώρους, είναι πολύ δυσπρόσιτη.
4) Αν έχετε κάποιο τραυματισμό, χρόνια ασθένεια ή κάποια αλλεργία σε κάτι, υποχρεούστε το αναφέρετε στον επικεφαλή της εκδήλωσης.
5) Ακολουθούμε προσεκτικά τις οδηγίες του Οδηγού γιατί γνωρίζει τις διαδρομές του βουνού , γι’αυτό και οι συμμετέχοντες οφείλουν να τον υπακούν, να τον σέβονται και να τον υποστηρίζουν, για την ομαλή ολοκλήρωση της εκδήλωση μας. Δεν ανεχόμαστε στη βόλτα μας κακή διάθεση ή περίεργες συμπεριφορές για τους διοργανωτές και για τρίτους.
6) Οι αναγραφόμενες ώρες πορείας υπολογίζονται με αργό ρυθμό βαδίσματος και κατά προσέγγιση. Ο ρυθμός μια πεζοπορικής πορείας, εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες ,τη φυσική κατάσταση της ομάδας, την ομοιογένεια της ομάδας, τι ποιότητα-κλίσεις του εδάφους
7) Διαθέτουμε όλοι τον ατομικό βασικό εξοπλισμό που αναγράφετε στην εκδήλωση μας.
8) Όσοι συμμετέχουν στις εκδρομές και βγάζουμε φωτογραφίες (τοπία - άτομα), εκχωρούν το δικαίωμα να δημοσιευτούν στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης) και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο, φωτογραφίες από το διοργανωτή.
9)Φροντίζουμε το Δάσος που μας φιλοξενεί, περπατάμε πάντα στο κομμάτι του μονοπατιού, & όλα τα απορρίμματα μας, τα περνούμε στο σακίδιο μας (κάθε είδους σκουπίδια).
10) O οδηγός-αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να αλλάξει το πρόγραμμα, έως και να ακυρώσει την εκδήλωση, για λόγους ασφάλειας από καιρικές συνθήκες ή μη επαρκεί αριθμό συμμετοχών για την εκδρομή. Γνωρίζουν ότι ο αρχηγός της κάθε εκδήλωσης, έχει το δικαίωμα να τους ζητήσει να μη λάβουν μέρος, αν κρίνει ότι δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες δυνατότητες, για την ασφάλεια όλων. Τέλος δηλώνουν ότι παραιτούνται από κάθε τυχόν αξίωση έναντι των οργανωτών ή του αρχηγού, για αμέλεια ή άλλη ευθύνη σε σχέση με τυχόν ατύχημα στη διάρκεια της εκδήλωσης.Συνοψίζοντας:
- Μπορείτε να έρθετε μαζί με φίλους και γνωστούς, με τους συγγενείς σας και με οποίον άλλον θέλετε ή ακόμη και μόνοι σας, με την παρέα μας…
Απλά - προτείνοντας την ομάδα του D-EuZin μας και την πεζοπορική μας βόλτα!!!

Φιλικά
C-U there...
Η ομάδα του D-EuZin Αctivities

AΣΚΗΣΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

ΜΑΘΕΤΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ

ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ

D-EuZin Actions

 : 211 4051450

 : 6973 337578

 : ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ 121 T.K.: 15343

    : ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΑΤΤΙΚΗ

map d euzin

Επικοινωνία